Dijital Çağda Estetik ve Güzellik Uygulamaları

Blog yazıları
Paylaş

Sosyal medya, estetik pratisyenlerinin tüketicilerle iletişim kurmaları ve kliniklerini farklılaştırmaları için pek çok fırsat sunuyor. Çoğu estetisyen, kilinik sahibi veya güzellik uzmanı için dijital medya nasıl yol alacaklarını bile bilmedikleri bir kaosu temsil ediyor.

Tıbbi estetik alanında yirmi yılı aşkın bir deneyime sahip olan Wendy Lewis, hastalarıyla iyi bir iletişim kurmak için kullandığı tüm stratejileri ve her gün karşılaştığı zorlukları kitabında anlatıyor. Kitap özellikle dijital pazarlama, sosyal medya ve estetik klinik yönetimi konularında kafası karışık kişiler için bir giriş kitabı niteliği taşıyor diyebiliriz. Kitabı okurken aradığınız pek çok soruya cevap bulacağınızdan ve kafanızda uygulanabilir bir sosyal medya programı oturtacağınızdan şüphem yok.

Lewis’e göre bir estetik ve güzellik merkezi sosyal medyada hedef kitlesine mesajını ulaştırmak adına görünür olmalıdır. Hedef kitleniz hangi mecralarda zaman geçiriyorsa siz de oralarda görünür olmalısınız. İyi hazırlanmış bir tanıtım planı doğru insanların bulunmasını ve onlara mesajınızın iletilmesini sağlayacaktır.

Olmazsa Olmaz Tanıtım Araçları:

1. Güncellenmş ve optimize edilmiş bir web sitesi.
2. Mobil web sitesi
3. Tıklama başına maliyet ile sponsorlu tanıtım
4. Blog
5. Twitter
6. Instagram
7. Herkesin katılımına açık etkinlikler
8. Sosyal yardım projeleri
9. Aylık fırsatlar ve eğitim programları
10. Ödüllendirme programları
11. YouTube kanalı
12. Linkedin listesi

Lewis’e göre başka kliniklerle rekabet etmek, her zaman beklenen başarıyı getirmez ve rekabette öne çıkmak için akıllıca bir yol değildir. Fiyatları aşağı çekmek yerine verilen hizmeti çeşilendirmek daha akıllıcadır. Bunun yerine uygulama sonrası bakımlarla insanlar hoş ve konforlu tutulabilir. Diğer güzellik merkezlerinden daha fazlasını sunmalı ve izlenen yol ne olursa olsun markaya sadık kalınmalı.

Rekabet etmek için Groupon tuzağına da düşmememizi belirten yazar, sürekli olarak fiyatları aşağı çekerek marka değerini düşürmek yerine farklı stratejilerle markayı geliştirmeyi tavsiye ediyor, bu sayede insanlar neden daha iyi olduğunuzu ve neden size daha çok para ödediklerini anlar. En önemli şey ise gerçekten işini iyi yapan bir uzman olmaktır.

Wendycilik

“Mutlu hastalar yeterince konuşmaz, mutsuz hastalarsa fazla konuşur.”

Sizi ileriye götürecek çözdüğünüz problemler ve samimi sorun giderme yaklaşımlarıdır. Lewis, şikayet eden ve size direnç gösteren insanları iyi dinlemeniz gerektiğini vurguluyor. Onları çözümün bir parçası yapmanız gerektiğini, çünkü gerçekten işinizi geliştiren onların olduğunu belirtiyor.

Bunun yanında anahtar mesajlarınızı diğer insanlara ileten destekçileriniz olmayı kabul edebilecek insanları da belirlemeli. Sizden hizmet almış insanları samimi destekçileriniz haline getirerek marka görünürlüğü oluşturmalı, böylece tüm sosyal medya platformlarındaki marka destekçileriniz insanların sizden haberdar olmasını sağlayabilir.

Herkesin Katılımına Açık Etkinlikler

Herkesin katılımına açık etkinlikler iyi bir estetik ve güzellik merkezinin olmazsa olmazıdır diyebiliriz. Eğitici seminerler ve etkinliklerle, müşterilerinizi yeni kozmetik ürünler ve uygulamalar hakkında bilgilendirebilirsiniz. Lewis, bu tür etkinliklerinizi tercihen 3, 6 hafta önceden duyurmaya başlanması gerektiği konusunda bizi uyarıyor. Ayrıca klinik programlarının detayları düzenli bir biçimde online akışınıza mutlaka eklenmelidir.

En önemli amacınız hastalarınızın güvenini kazanmak olmalıdır. Lewis, bunu başarırsanız, hastalarınız ve hastalarınızın aile ve arkadaş çevresinden birisi sunduğunuz şeylere ihtiyaç duyduğunda akıllarına gelirsiniz diyor.

Medyanın Göz Bebeği Olmak

Gazete ve dergilerin sürekli yeni içeriğe ihtiyacı vardır. Kış için cilt bakımı ya da güneş lekeleri, canlı bir cilt ve daha fazlasıyla ilgili yazılar yazabilir ve bunları yayımlayabilirsiniz. Haberlerde birkaç dakikalık bir yere sahip olmak dahi bilinirliğinizi güçlendirecektir.

Basın Bülteni Hazırlamak

Basın bültenlerinin amacı, markanızı daha çok insanın karşısına çıkarmaktır. Fakat günümüzde bunların pek çoğu okunmadan silinmeye mahkumdur. Bir bülteni göndermeden önce bilginin değerinde olup olmadığını kendinize sormanızı öneriyor Wendy Lewis. Merak uyandıran bir başlık ve ilgi çekici bir giriş paragrafı, hedefinize ulaşmak için en önemli şeylerdir.

Örneğin;

  • Londra’da Erkek Estetik Ameliyatı %50 arttı.
  • Machester Kliniğinde Kadınlar Doğal Görünen Göğüsleri Tercih Ediyor.
  • Yeni Anneler Bebek Sonrası, Karın için Ameliyatsız Yağ Eritme Arıyor

Hizmet Alanlara Yönelik Ödüllendirme Programları

Uygulamalarınızdan yararlananlara uygulama kuponları, nezaket indirimleri, yeni ürün denemeleri, numuneler, VIP statüsü sunarak yönlendirmeleri ve sadakatleri için onları mükafatlandırabileceğinizi belirtiyor yazar. Sizden hizmet alan insanlara memnuniyetinizi gösterin, bu insanlar marka elçileriniz olabilecek insanlardır.

12 Aylık Tanıtım ve İletişim Planı

Yıllık bir planınız ve buna uyumlu bir bütçeniz olsun. İşinizde başarılı olmak ve odaklı olmak adına planlı olmanın önemi büyük. Böylece yaşanabilecek olası krizlerin sizi hedefinizden çıkarmasına engel olur, yolunuza devam edebilirsiniz. Bir tanıtım ve iletişim takviminizin olması için Lewis bize 5 sebep gösteriyor:

1. Düzenli Kalmak
2. Odağınızı Korumak
3. Net bir şekilde karar verebilmek
4. Bütçenizi yönetmek
5. Yeni değişikliklere ayak uydurabilmek

Sayfanın Üstlerinde

Web sitesinizin açılış sayfasında müşterilerin ilk gördüğü kısım, en değerli verilerinizin olması gerektiği yerdir. Ziyaretçilerinizin sitenize ayırdıkları zamana değer olduğuna ikna etmek için yalnızca üç saniyeniz vardır diyor Lewis. Bu sebeple sitenizin görünümü ve hissi, istenilen etkiyi yaratmalıdır.

İyi Bir Açılış Sayfasının Olmazsa olmazları

  • Klinik referanslar - Sertifika, uzmanlık, katılım
  • Konum
  • Eylem Çağrısı - Randevu formu, e-posta adresi, telefon numarası,
  • Görüşler - Hizmet alanlardan, medyadan
  • Yorumlar/Bağlantılar
  • Güven Sembolleri - Kuruluşlar, Markalar, İştirakler, Ödüller
  • Fotoğraf(lar) - Doktor, estetisyenler, çalışanlar, tesis, teknoloji
  • Harita/Navigasyon
  • Temel Hizmetler

A’dan Z’ye Web Tanıtım ve İletişimi

Google algoritması sürekli kendini yenileyen bir sisteme sahiptir. Bir içeriğin güncel olduğunu düşünebilirsiniz fakat her an beklenmedik bir şey çıkabilir ve sizi yavaşlatır. Google algoritmasını her sene 500 kereden fazla değiştiriyor. Bu değişim arama sonuçlarını ciddi biçimde etkiliyor, bu da bir algoritma güncellemesi ihtiyacını gerektirir.

Arama motorlarının amacı, arama sorgularına en iyi şekilde cevap verebilmektir. Bu yüzden, bir kişinin sorgusuna verebilecek en iyi cevabın olduğu siteleri en üst sıralamalara yerleştirir. Arama motoru örümceklerinin, en iyi arama motoru optimizasyonu (SEO) tekniklerine sahip olan web sitelerini değil, bir arayanın sorgusuna hitap eden en iyi ve en ilgili içeriğin olduğu web sitelerini aradığını yazıyor Lewis ve ekliyor: “Web sitelerinizi elektronik bir broşür gibi düşünün. Pahalı ve parlak broşürlerin aksine, potansiyel ziyaretçilerin web sitenize bakıp bilgilere karşılık vermesi için çok daha büyük bir fırsat vardır.”

İçeriklerinizi iyi optimize etmeyi başarabilirseniz insanların okumak isteyeceği kalitede sonuçlar çıkarabilirsiniz karşılarına. En önemli nokta hedef kitlenizin sıkıntılarını, kaygılarını ve aradıkları şeyleri bilerek bunlara uygun içerikler yaratmaya çalışmaktır. İçeriklerinizi basit ve okunması kolay olacak şekilde hazırlayın.

Organik arama sonuçları, para ödenmeden kullanıcının anahtar kelimeleri girdiğinde gördüğü ilk sonuçlardır ve insanlara kalıcı güven verir. Sitenizi daha saygın gösterecek sonuçlar bu organik sonuçlardır.

Bağlantı Oluşturma

Geri bağlantılar oluşturmak, dijital iletişim stratejilerinin önemli bir parçasıdır. Tanıtım gereği, bir web sitesinden diğerine gelen bir hiper bağlantıdır. Diğer sitelerden bağlantı almak, içeriğinizi ve sitenizi öne çıkarmak veya daha fazla kişinin görmesini sağlamak için sayfanızın trafiğiniz artırır.

5 Maddelik Geri Bağlantı Eylem Planı

1. Sitenizin sıralamasına zarar verebilecek bozuk bağlantıları düzeltin
2. Sitenize geri bağlantı almak için diğer sitelerde misafir gönderileri yazın.
3. Diğerlerinin neler yaptığını https://monitorbacklinks.com'dan kontrol edin.
4. Blog gönderileri paylaşarak içeriklerinizi tanıtma konusunda aktif olun.
5. Farkedilmek için makaleler, bloglar, sektör ve tüketci sitelerinde yorum yapın.

“Tembellerin yolunu seçmeyin. Hedef kitlenizle konuşun ve markanızı yükselten içerikler paylaşın.” Wendy Lewis

Dijital Çağda Estetik ve Güzellik Uygulamaları kitabından derlediklerimi ve önemli gördüklerimi bu yazıda sizinle paylaştım. Önümüzdeki günlerde yazının devamı ve işinize yarayacak yeni içerikler de gelecek.

Bizimle İletişime Geçin