Facebook Sağlık Sektörü için Müjdeyi Verdi

ebultenno6
Paylaş

Facebook, kan değerlerinizi, muayene sonuçlarınızı yükleyebileceğiniz bir sistem üzerine çalıştığını açıkladı. Şirket yakın zamanda ABD kullanıcılarının test edebileceği yeni sistemini duyurdu. Bu sistem sayesinde rutin sağlık kontrollerinizi bir çatı üzerinde toplayabileceksiniz. Ayrıca önemli hastalıklar ile ilgili kontrolleriniz için de yararlı olacak bu sistem kısa sürede tüm dünyaya açılacak.

Şirket geçtiğimiz aylarda veri gizliliğini ihlal ettiği gerekçesi ile on binlerce uygulamayı silmişti. Özellikle veri gizliliği konusunda şaibeli bir geçmişi olan şirkete kullanıcılar sağlık bilgilerini eklemekten çekinecektir.

Mark Zuckerberg, Preventative Health adını verdikleri bu özellik ile kullanıcıların tüm sağlık bilgilerini elde etmek istiyor. ABD gibi özel sigorta şirketlerinin yaygın olduğu birçok ülke var. Bu sebepten dolayı kullanıcılar sağlık bilgilerinin sigorta şirketlerine satılmasından endişe duyuyor. Benzer şekilde şirketin kişisel bilgileri sattığını düşünürsek kullanıcılar pek de haksız sayılmaz.

Kaynak: The Verge

Bizimle İletişime Geçin