Hayat Eve Sığar: Koronavirüs Vakalarının Takibine Uygulama

ebulten12
Paylaş

Türkiye’nin ilk koronavirüs vakası 11 Mart 2020 gecesi açıklandı ve o anda bu yana salgının ülkemizde oldukça hızlı bir şekilde yayıldığını görüyoruz. Birkaç hafta içerisinde Türkiye’nin 81 iline de yayılan virüsle mücadele kapsamında, yeni vakaların önüne geçmek ve yayılmasını önleyerek kontrol altına alabilmek için çeşitli önlemler alınıyor. İşte bu önlemlerden bir tanesinin de bir mobil uygulama olacağı açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu an geliştirme aşamasında olan uygulamanın birkaç gün içerisinde devreye gireceğini ifade etti. Bakan Koca, "Burada hem takip hem de kendi durumlarını görebilecekleri bir sisteme geçmiş oluyoruz" dedi.

Hastaların dijital olarak takip edileceğini ifade eden Fahrettin Koca, “Gerekirse hemen kendisini uyaracağımız bir sistemin hazırlıklarını tamamladık. Vakaların izole olmalarını, evde takibini, hareketliliğini, dışarı çıkıp çıkmadığını görmek üzere bir uygulama geliştirildi. Bu sistemin ayrıntılarını daha sonra açıklayacağım” diyerek konu ile ilgili açıklamalarına devam etti.

Kaynak: Webtekno

Bizimle İletişime Geçin