Instagram'ın TikTok Benzeri Uygulaması Reels Ağustos’ta 50'den Fazla Ülkede Yayında Olacak

ebultenno13
Paylaş

Geçtiğimiz haftalarda TikTok benzeri uygulaması Lasso'yu kapatma kararı alan Facebook, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket bir yandan da Instagram’ın yine TikTok benzeri uygulaması olan Reels'ı Hindistan'da test etmeye başlamıştı. Aslında bu Instagram'ın ayağına gelen büyük bir fırsat, zira Hindistan aralarında TikTok'ın da bulunduğu 59 siteye erişimi tamamen engellemişti.

NBC News'ün haberine göre Reels, ağustos ayının başında ABD de dahil olmak üzere 50'den fazla ülkede lansmanını gerçekleştirecek. Facebook'tan bir sözcü, diğer ülkelerin ismini söylememekle beraber, "Ürünümüzü ağustos ayı başında ABD dahil olmak üzere daha fazla ülkeye getireceğimiz için heyecanlıyız" diyerek Instagram/Snapchat savaşının ardından Instagram/TikTok savaşının başladığını da açıklamış oldu.

Facebook, Reels'ı ilk olarak geçtiğimiz kasım ayında Brezilya'da kullanıma açmıştı ve geçen ay testleri Fransa ve Almanya'ya da genişletmişti. Uygulama geçtiğimiz hafta da Hindistan'da kullanıma açıldı. Türkiye'nin de bu 50 ülkeden biri olup olmadığı şimdilik belli değil. Anlaşılan bunun cevabını öğrenebilmek için ağustos ayını beklememiz gerekiyor.

Kaynak: Webrazzi

Bizimle İletişime Geçin