Koronavirüs'ten Korunmak için Dikkat Edilmesi Gerekenler

ebulten11
Paylaş

Uzmanımız, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Aytuğ Altundağ, Korona Virüsü’nden korunmak için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. “Koronavirüs'ten Korunmak için Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazısında Koronavirüs’ü ile ilgili artan panik ortamı için açıklamalarda bulundu. "Korona akciğere inmeden önce 4 gün boğazda kalıyor, hasta öksürmeye başlıyor. Eğer kritik eşikte bol su içer, tuz, sıcak su ve sirke gargara yaparsanız vücut ciğerlere inmeden virüs atılabilir" önerisinin gerçekliğini Aytuğ Altundağ cevaplıyor.

Altundağ, sosyal medyada karşımıza çıkan bilimselliği olmayan bilgilerin paniğin artmasına sebep olduğunu belirtiyor. Toplum sağlığı için alınması gereken tüm önlemlerin bilimin ışığında olması gerektiğinin altını çizen Altundağ, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün önerilerini dinlememiz gerektiğini anlatıyor.

Doç. Dr. Aytuğ Altundağ, "Koronavirüs'ün bulaşması öncesinde alınacak önlemlerle ilgili bilgilerimiz var. Mesela sabunla el yıkamanın virüsü öldürdüğü, kişisel hijyene dikkat etmenin bulaşı azalttığı, sosyal izolasyonın virüsün kişiden kişiye bulaşı azaltığına dair bilgilerimiz var fakat virüs bulaştıktan sonra, 'Boğazda kalır, aşağıya inmez' şeklindeki açıklamalar bilimsel değil. Şu an için bilmiyoruz. Ancak şunu biliyoruz; virüs çok hızlı akciğerlere iniyor, çok hızlı zatürre yapıyor ve çoğunlukla gripte öncelikle ateş ve halsizlik olurken; koronavirüste öksürük oluyor. Öksürük başladığında zaten hastalık başlamış oluyor ve semptomatik safhaya geçmiş oluyor. Koronavirüsle gribin karışmasının sebebi bu ama gripte önce ateş başlıyor, koronavirüste ise öksürük önce başlıyor, ateş beraberinde oluyor" açıklamasında bulundu.

Tüm Ülkelerin Deneyimleri çok Önemli

Doç. Dr. Aytuğ Altundağ, "Tüm ülkelerin deneyimleri çok önemli. Koronavirüs salgınında da tüm salgınlarda olduğu gibi bir kişisel sorumluluklar bir de yönetimsel sorumluluklar vardır. Kişisel önlemlerimizi doğru bilgi kaynaklarıyla bilgilenip akılcıl yöntemlerle almaya devam edersek salgından az etkilenen bir ülke oluruz" diyerek, tespitlerini paylaştı.

Kaynak: HaberTürk

Bizimle İletişime Geçin