Koronavirüsün Bu Kadar Tehlikeli Olmasının Sebebi Bulundu

ebultenno13
Paylaş

An itibariyle en önemli gündemimiz Koronavirüs. Dünyanın dört bir yanını saran pandemi, sokağa çıkma yasaklarından yeni normal olarak adlandırılan değişimlere kadar yepyeni bir süreç başlattı. Bilim insanları da hastalığın yayılmasını engellemek, etkili tedavi ve aşı için mücadeleye devam ediyor. Bu esnada oldukça önemli bir keşif yapıldı: virüsün bu kadar tehlikeli olmasının nedeni ortaya çıktı. Virüs kamufle olabiliyor.

Bir patojen vücudumuza girdiğinde bedenimiz buna tepki gösterir ve bağışıklık sistemimiz bu yabancı maddeleri ortadan kaldırmaya çalışır. Herhangi bir virüs, bakteri ya da mikroorganizma söz konusu olduğunda vücudumuzun doğal tepkisi budur. Covid-19 ile de aynı süreç işliyor ve bağışıklık sisteminiz ne kadar iyiyse o kadar hafif şekilde hastalığı atlatabiliyorsunuz.

Bağışıklık sisteminizin yavaş olması durumunda ise virüs hücreleri ele geçirip kendini kopyalayabiliyor. Bunun sonucu olarak da hastalık ağırlaşabiliyor. Öte yandan bağışıklık sistemimizin aşırı tepki vermesi durumunda da faydadan çok zararını görüyoruz ve bu süreç ölüme bile gidebiliyor.

Texas Üniversitesi Bilim Merkezi’nden araştırmacılar, SARS-CoV-2’nin neden bu kadar tehlikeli olabileceğine dair bir açıklama bulmuş olabilir. Virüs hücrelere girdikten sonra kendini gizlemenin bir yolunu bulmuş gibi duruyor. Bu olay her zaman yaşanmıyor olsa da neden bu kadar ölümcül olduğunu ve neden bazı vakaların çok daha ağır geçtiğini açıklayabilir.

Kaynak: BGR

Bizimle İletişime Geçin