Whatsapp 7 Gün Sonra Otomatik Silinen Mesaj Özelliğini Duyurdu

b7511
Paylaş

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kasım ayı içinde kullanıcılara sunulacak yeni bir özellik duyurdu. Kaybolan mesajlar olarak isimlendirilen bu özellik ile herhangi bir sohbetteki mesajlar 7 gün sonra otomatik olarak silinecek. Kullanıcılar, bu özelliğe uygulamanın hem iOS hem de Android sürümünde erişebilecekler.

Aslına bakacak olursak "kaybolan gönderiler", ilk olarak Snapchat'le hayatımıza girdi. Platformun popülerleşmesi üzerine harekete geçen Facebook, kendi hizmetlerinde de bu tür özellikler sundu. Bugün WhatsApp, Facebook ve Instagram'da kullanılabilen hikaye özelliği, bunun en net örneği. WhatsApp'ın kaybolan mesajlar özelliği ise doğrudan sohbet içeriğine odaklanıyor. Bu sayede kullanıcılar, mesajlarını tek tek silmek durumunda kalmıyorlar.

Bugüne dek yayınlanan kaybolabilen gönderi özelliğinde gönderilerin silinip silinmemesiyle ilgili herhangi bir kontrolümüz bulunmuyordu ve gönderiler genelde 24 saat içerisinde yok oluyordu. Ancak WhatsApp'ın kaybolan mesajlar özelliğinde sohbet içerikleri 24 saat değil, 7 gün sonra siliniyor. Kullanıcılar, kaybolan mesajlar özelliğinde mesajların hangi süre zarfında silineceğine karar veremeseler de özelliği kapatıp açma hakkına sahip olacaklar.

Kaynak: Fast Company

Bizimle İletişime Geçin